burger

Робоча група при Мінреінтеграції напрацьовує пропозиції до проєкту Стратегії держполітики щодо забезпечення житлових прав ВПО

Опубліковано 20 Квітня 2024 року, о 13:56

За дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля й відповідно до наказу Віцепремʼєр-міністерки Ірини Верещук Мінреінтеграції разом з іншими зацікавленими сторонами розробляється Стратегія державної політики щодо забезпечення житлових прав окремих категорій ВПО на період до 2027 року.

У четвер, 18 квітня, відбулося перше засідання робочої групи з напрацювання пропозицій до Стратегії. Захід проходив під головуванням заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Бруслика.

У засіданні взяли участь представники Мінреінтеграції, Укрфінжитла, Держмолодьжитла, Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Міжнародної організації з міграції (МОМ), Офісу Ради Європи в Україні, Данської Ради у справах біженців в Україні, ГО «Громадський холдинг «Група впливу»,  БФ «Право на захист», а також інших міжнародних і вітчизняних благодійних фондів та організацій.

Під час заходу присутні обговорили проблемні питання, які має на меті вирішити Стратегія. Узгодили організаційні питання та подальший план роботи щодо поетапного напрацювання основних положень проєкту Стратегії.

«Впровадження Стратегії для нас є одним із пріоритетних напрямів. Вона сприятиме забезпеченню житлом ВПО та їхній інтеграції у приймаючі громади. А також – поверненню з-за кордону наших співгромадян, які залишили Батьківщину через російську агресію», – зазначив Олексій Бруслик.