burger

Напрацьовуються сталі рішення, спрямовані на забезпечення житлом ВПО

Опубліковано 30 Травня 2024 року, о 11:23

Про це було зазначено під час чергової наради з питань житла для ВПО, яку провела Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Присутні заслухали народного депутата Павла Фролова. Він поінформував про підсумки проведеного парламентсько-муніципального форуму-діалогу «Житло для внутрішньо переміщених осіб».

Метою заходу було віднайти механізми, спрямовані на розв’язання зазначеної проблеми. Зокрема, йшлося про необхідність провести системний аудит та інвентаризацію всіх потенційно придатних приміщень для проживання внутрішніх переселенців.

Також розглянули практичні випадки передачі об’єктів із державної у комунальну власність для розміщення переселенців. Наприклад, обговорено процес передачі з державної до комунальної власності гуртожитку у місті Полтава. Найближчим часом це питання буде розглянуто на сесії Полтавської міської ради.

Своєю чергою Фонд державного майна України отримав доручення сприяти оперативній передачі такого майна для забезпечення житлових прав ВПО.

«Закликаю всіх долучитися до напрацювання і впровадження сталих рішень, які дозволять забезпечити житло для ВПО. Над цим мають спільно працювати всі органи державної влади та місцевого самоврядування. Для цього ми маємо залучити всі доступні ресурси, зокрема фінансові ресурси наших міжнародних партнерів», – наголосила Ірина Верещук.