burger

Найважливіше за тиждень 24 червня — 30 червня

Опубліковано 30 Червня 2024 року, о 18:30

Пілотний проєкт щодо дистанційного обстеження зруйнованого житла на ТОТ і територіях бойових дій масштабують. Відповідний проєкт постанови — на етапі погодження центральними органами виконавчої влади.

Уряд затвердив план щодо забезпечення життєдіяльності на прифронтових територіях, де ведуться бойові дії. Проєкт розпорядження розробило Мінреінтеграції.

На компенсації за спожиті комунальні послуги під час безоплатного перебування ВПО у приміщеннях об’єктів державної, комунальної та приватної власності виділено ще понад 57 мільйонів гривень.

Європейський суд з прав людини визнав уряд рф відповідальним за порушення прав людини в Криму.

Цього тижня двічі відбулося звільнення полонених. Спочатку з російського полону повернулися 90 українських оборонців, а згодом — ще 10 цивільних. Серед них політичні в’язні, волонтери та священнослужителі.

Рада ЄС продовжила тимчасовий захист для шукачів притулку з України до 4 березня 2026 року.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про довготривалу підтримку українських шукачів притулку і внутрішньо переміщених осіб. Відповідний документ підтримали 56 делегатів ПАРЄ.

Переселенці, житло яких було зруйноване на ТОТ або в зоні бойових дій, зможуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків. Зробити це можна буде через застосунок Дія.

На виплати ВПО за перший період червня вже спрямовано майже 2,9 мільярда гривень. Кошти найближчим часом надійдуть на банківські рахунки внутрішньо переміщених осіб.