burger

Найважливіше за тиждень 8 липня — 14 липня

Опубліковано 14 Липня 2024 року, о 16:30

У межах робочої поїздки на Харківщину Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук відвідала Куп’янську громаду. У Харкові провела наради з гуманітарного реагування та щодо забезпечення гуманітарним скрапленим газом вразливих верств населення прифронтових територій Харківщини, Сумщини та Донеччини.

Уряд вдосконалив військовий облік осіб до 25 років, які вступають до вишів.

Проєкт постанови супроводжувався командою Мінреінтеграції в межах нарад із Генштабом, Міноборони, МВС, ДМС і МОН. А також у межах засідань Коордштабу з питань деокупованих територій під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Мінреінтеграції підготувало роз’яснення щодо забезпечення скрапленим газом вразливих категорій громадян у трьох прифронтових областях.

Мінреінтеграції рекомендує утриматися від поїздок на тимчасово окуповані території й просить повідомляти про осіб, причетних до позбавлення українців їхнього майна на ТОТ.

Через безпекову ситуацію в окремих населених пунктах Харківщини та Донеччини запровадили примусову евакуацію дітей.

Обстеження зруйнованого житла тепер проводитиметься і на території активних бойових дій — рішення Уряду.

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук взяла участь у роботі круглого столу на тему взаємодії держави та громад у реалізації ветеранської політики «Децентралізація на зв’язку»: пріоритети ветеранських політик — алгоритми взаємодії держави та територіальних громад. Захід відбувся в Києві на платформі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася нарада з гуманітарного реагування в Донецькій області. Присутні обговорили низку питань, спрямованих на проходження осінньо-зимового періоду 2024–2025 років.