burger

Уряд виділив кошти на відновлення енергетики до опалювального сезону

Опубліковано 31 Липня 2023 року, о 12:53

На відновлення та підготовку енергетики до опалювального сезону виділено кошти у розмірі 10 млрд гривень. Вони будуть спрямовані на ремонт та захист об’єктів енергетики.

Крім того, надходить допомога США у розмірі 897 млн доларів – на генератори, газотурбінні електростанції, трансформатори. Також працює європейський Фонд енергетичної підтримки України, в межах якого отримано вже 166 млн євро. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Очільник Уряду зазначив, що в українських газосховищах зберігається 11,7 млрд куб. м газу (80% від запланованих обсягів), а на складах маємо 1,5 млн тонн вугілля із запланованих 1,8 млн тонн.

Зокрема, за пів року Уряд спрямував у місцеві бюджети ще 92 млрд гривень. Для регіонів, де ведуться активні бойові дії, передбачено додаткову грошову допомогу у розмірі майже 24 млрд гривень, з яких вже виплачено 10,6 млрд гривень. Окремо для швидкого відновлення виділено на місця вже понад 20 млрд гривень.