burger

План гуманітарного реагування для Харківщини напрацьовуватимуть за участі міжнародних партнерів

Опубліковано 16 Травня 2024 року, о 10:35

Вчора під час робочого візиту до Харкова Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук провела нараду із представниками міжнародних організацій.

У засіданні взяли участь міський голова Харкова Ігор Терехов, заступники голови Харківської ОВА Євген Іванов та Віта Ковальська, а також волонтери.

Учасники наради обговорили заходи кризового реагування, гуманітарні потреби в Харківській області та спроможності їх задоволення. Зокрема, розглянули питання підготовки до опалювального сезону, забезпечення харчовими продуктами й інші заходи щодо життєзабезпечення населення Харківщини.

Ірина Верещук запропонувала міжнародним партнерам долучитися до розроблення ґрунтовного плану із реагування на зазначені потреби. У плані має бути передбачена допомога тим, хто планує евакуюватися, і тим, хто залишатиметься на території Харківщини.

Міжнародним партнерам було запропоновано підготувати свої пропозиції та визначити власні можливості для забезпечення гуманітарних потреб населення регіону.

«Ми маємо допомогти регіону здолати виклики. Люди, які тут проживають, потребують нашої підтримки. Тому я закликаю всіх долучитися до вирішення завдань, які забезпечать життєдіяльність Харківщини. Дуже розраховую на допомогу наших міжнародних партнерів. Українці особливо потребують її у цей непростий для нашої країни час. Впевнена, що об’єднавши зусилля ми обов’язково переможемо і здолаємо всі труднощі», – зазначила Ірина Верещук.