burger

Для евакуації цивільного населення із прикордоння до Харкова має бути налагоджено всі необхідні процеси

Опубліковано 17 Травня 2024 року, о 19:25

Про це йшлося на засіданні Коордштабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Нарада відбулася 15 травня у Харкові.

Відповідне інформування населення відбувається всіма належними засобами зв’язку. Триває постійний збір відомостей про наявність людей, які залишилися у небезпечних населених пунктах. А також про кількість та категорії тих, хто виїхав у безпечні райони. В тому числі особистим транспортом чи за сприяння волонтерських організацій.

Загалом в евакозаходах беруть участь понад 500 осіб. Для вивезення людей волонтери задіяли більш ніж 50 автомобілів. Зокрема, 19 спеціальних машин для перевезення маломобільних осіб. Також залучено спеціалізовану техніку Національної поліції та ДСНС.

У гуманітарному хабі у Харкові людям надається первинна медична і психологічна допомога, організовано харчування та передбачено тимчасове розміщення. Потім евакуйованим пропонується поселення в місцях тимчасового перебування, що створені на базі гуртожитків закладів освіти Харкова.

Віцепрем’єрка подякувала всім, хто долучається до евакуації цивільного населення до Харкова із прикордонних районів, де відбуваються бойові дії.