burger

Найважливіше за тиждень

Опубліковано 9 Червня 2024 року, о 18:00

3 червня — 9 червня

Уряд збирає дані про потреби у твердому паливі на наступний зимовий період вразливих верств населення прифронтових областей.

Уряд ухвалив рішення, яким пролонгується дія експериментального проєкту, що дозволяє ДП «Документ» приймати заяви для оформлення документів за кордоном.

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук нагородила почесною грамотою Кабінету Міністрів координаторку системи ООН в Україні Деніз Браун за її видатні заслуги перед українським народом.

Мінреінтеграції підписало Меморандум про співпрацю з Альянсом Українських організацій громадянського суспільства.

Через безпекову ситуацію ухвалено рішення про примусову евакуацію дітей із семи населених пунктів Донецької області.

Відбувся шістнадцятий відбір сімей ВПО на отримання пільгових кредитів під 3% річних. Ще 600 родин зможуть оформити кредит у межах українсько-німецької програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».

Уряд виділив ще понад 63 мільйони гривень на компенсації за безоплатне розміщення ВПО в закладах. 

Врегульовано питання блокування податкових накладних на прифронтових територіях.

Віцепремʼєр-міністр Ірина Верещук здійснила робочу поїздку на Вінниччину. Там взяла участь у заході «Громади – ветеранам», де обговорювали питання ветеранської політики. Також відвідала місцевий ветеранський хаб та заклад для маломобільних внутрішніх переселенців. За її участі пройшло розширене засідання обласного Координаційного центру підтримки цивільного населення.