burger

Рахункова палата України оцінила програму пільгових житлових кредитів для ВПО

Опубліковано 4 Липня 2024 року, о 15:49

На нещодавньому засіданні Рахункової палати України було затверджено звіт щодо аудиту проєкту з пільгового іпотечного кредитування ВПО.

Проєкт реалізується Мінреінтеграції та Держмолодьжитлом за фінансової підтримки Уряду Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW).

У засіданні Рахункової палати взяв участь Державний секретар Мінреінтеграції Кирило Домбровський, який доповів присутнім про виконання раніше наданих Рахунковою палатою України рекомендацій з метою удосконалення проєкту.

Зокрема, він поінформував, що Уряд підтримав розроблені Мінреінтеграцією зміни до Порядків, затверджених постановою Уряду від 28 квітня 2021 року № 451. Вони стосуються використання коштів із держбюджету для програми «Надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам» та пільгового іпотечного кредитування ВПО за рахунок грантів KfW.

Рахункова палата позитивно оцінила відповідну програму та констатувала, що проєкт іпотечного кредитування ВПО є унікальним для України за рахунок пільгової кредитної ставки. Середня місячна оплата по кредиту становить 7 тисяч гривень, що є дешевше порівняно із середньою місячною орендою платою.