burger

Мінреінтеграції повідомляє про проведення електронних консультацій

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє про проведення консультації з громадськістю у формі електронних консультацій проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії когнітивної деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та затвердження Операційного плану заходів з реалізації Стратегії когнітивної деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя у 2024-2026 роках»

Метою  прийняття акта є ціннісна трансформація сприйняття життєустрою Автономної Республіки Крим та міста Севастополя й реінтеграція його мешканців в український суспільно-політичний та культурний простори, а також надання надійних гарантій для перспектив людського розвитку. Сприяння підготовці та актуалізації взаємодоповнюючих заходів та програм в рамках формування та реалізації стратегічних ініціатив, операційних цілей, тактичних кроків у сфері впровадження процесів деокупації та реінтеграції Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, що сприятимуть суспільній інтеграції, включенню території в український суспільно-політичний, соціально-економічний, культурний, освітній, управлінський, безпековий та ін. простори.

Проект акта визначає курс, формування та реалізації короткострокової та  середньострокової державної політики, спрямованої на формування та імплементацію політик у сфері реінтеграції в різні періоди деокупації та реінтеграції, які мають супроводжуватися системною комунікаційною політикою. Створення умов для повноцінної реінтеграції територій, які були тимчасово окуповані Російською Федерацією, і жителів цих територій у правовий, адміністративний, соціальний, культурний, фінансово-економічний, інформаційний, освітній простори України. 

Проект акта забезпечить синхронізацію дій держави за напрямками інформаційної та культурної реінтеграції Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, посилення інформаційної безпеки, реформування та європейської інтеграції на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, відновлення справедливості, освітньої реінтеграції, розвитку інституту політики памʼяті, декомунізації та деколонізації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, розвитку молодіжної та дитячої політик, захисту права осіб, що належать до корінних народів України та національних меншин (спільнот), збереження та захисту релігійних права та свобод задля досягнення мети Стратегії.

Проєктом акта пропонується затвердити:

• Стратегію когнітивної деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

• Операційний план заходів з реалізації Стратегії когнітивної деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя у 2024-2026 роках.

Письмові пропозиції та зауваження до проєкту акта прохання подавати пріоритетно в електронній формі згідно визначеної форми на електронну адресу: [email protected] або на поштову адресу: Чоколівський бульвар, 13, м. Київ, 03186 до 02 серпня 2024 року.

Контактна особа в міністерстві – Генеральний директор Директорату нормативно-правового забезпечення Павличенко Ольга Володимирівна,

 тел.(044) 355 14 83 (вн.173).

Нагадуємо, що відповідно до Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 (із змінами), анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

Результати обговорення будуть розміщені на офіційному вебсайті Мінреінтеграції в період з 03 по 10 серпня 2024 року.

Додатки: 1. Проект розпорядження КМУ з Стратегією та Операційним планом; 2. Форма для надання пропозицій.