burger

Мінреінтеграції продовжує діяльність у протимінній сфері в умовах війни

Опубліковано 31 Травня 2022 року, о 14:03

Від початку широкомасштабної агресії росії проти України Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій продовжило роботу в одному з найважливіших напрямків – протимінній діяльності.

Відтак, Урядом затверджено оперативний план заходів з протимінної діяльності (розпорядження від 15.04.2022 № 288-р) підготовлений Мінреінтеграції. Одним з результатів ініціативи стала партнерська із мобільними операторами розсилка sms-повідомлень з попередженнями про мінну небезпеку.

Також з метою інформування щодо правильного поводження зі знайденими вибухонебезпечними предметами у межах просвітницької кампанії розроблені тематичні відео, що, починаючи з 7 квітня по травень включно, транслюються на залізничних вокзалах та в пасажирських потягах, столичному метро й на сітілайтах.

Водночас, спільно із Міносвіти та науки і ЮНІСЕФ, Мінреінтеграції почало інформаційну просвітницьку кампанію і для закладів освіти.

Також Мінреінтеграції утворило Центр соціально-гуманітарного реагування. Основним його завданням є сприяння формуванню і реалізації державної політики у протимінній діяльності. Зокрема, в контексті інформування населення про небезпеку вибухонебезпечних предметів. А також – надання допомоги постраждалим, сприяння їхній реабілітації, проведенню обстежень територій на предмет наявності ВНП, маркування і складання спеціалізованих мап.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і надалі здійснюватиме інформування громадян щодо мінної небезпеки, передусім задля того, щоб застерегти їх від непоправного й урятувати якнайбільше життів українців.