burger

У 5 громадах Донеччини затверджено план заходів на 2022 рік для Координаційних груп з протимінної діяльності

Опубліковано 10 Лютого 2022 року, о 11:00

Координаційні групи з протимінної діяльності Лиманської, Сіверської, Соледарської, Часовоярівської, Бахмутської та Костянтинівської територіальних громад Донецької області провели перші засідання у 2022 році.

Під час зустрічей рішеннями Координаційних груп затверджено плани роботи на поточний рік. Зокрема, визначено такі напрямки діяльності:

  • інформування громадян про ризики небезпеки мін та вибухонебезпечних предметів, а також правил поводження у разі їх виявлення;
  • забезпечення старостинських округів та консультаційних пунктів з цивільного захисту тематичними роздатковими та наочними матеріалами з мінної безпеки;
  • надання до закладів загальної середньої освіти навчальних посібників та наочних матеріалів з мінної безпеки;
  • навчання фахівців органів місцевого самоврядування за відповідними програмами.

Крім того, в засіданнях брали участь представники Мінреінтеграції. Вони поінформували громади щодо роботи Міністерства у соціально-гуманітарному напрямку протимінної діяльності. Це стосується інформування й навчання щодо ризиків небезпек від мін та вибухонебезпечних предметів, правил поведінки у разі їх виявлення, а також надання допомоги постраждалим та сприяння позначенню небезпечних територій відповідно до постанови КМУ від 17.04.2019 № 372 (із змінами).

Раніше плани заходів на 2022 затвердили в інших 5 громадах Донеччини: спочатку в Очеретинській, Криворізькій та Черкаській територіальних громадах, а згодом у Слов’янській та Краматорській міських територіальних громадах.

Нагадаємо, перша Координаційна група з питань протимінної діяльності була створена у Вугледарській територіальній громаді Донецької області у липні 2021 року.

У планах Мінреінтеграції найближчим часом створити Координаційні групи з питань протимінної діяльності в усіх громадах Донецької та Луганської областей.