burger

На КПВВ «Золоте» створять сервісну зону

Опубліковано 22 Грудня 2021 року, о 14:29

Державне підприємство «Реінтеграція та відновлення», яке належить до сфери управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України створює нову сервісну зону на контрольному пункті в’їзду/виїзду «Золоте», а також проводить модернізацію чинної режимної зони на КПВВ.

Під час візиту на Луганщину працівники Директорату реінтеграції та гуманітарного розмінування Мінреінтеграції ознайомилися із поточним станом будівельних та модернізаційних робіт на об’єкті. Наразі:

  • демонтовані наявні конструкції КПВВ;
  • підготовлено ділянку місцевості до облаштування модульних конструкцій у сервісній зоні;
  • встановлено загороджувальний паркан, підведено комунікації, в тому числі з водопостачання та водовідведення;
  • тривають роботи з улаштування модульних конструкцій сервісної зони.

Завершити облаштування сервісної та режимної зон на КПВВ «Золоте» планують у першому півріччі 2022 року.

Модернізація КПВВ «Золоте» спрямована на захист прав і свобод громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, дотримання норм міжнародного гуманітарного права, та реалізації єдиного підходу до належного перетину лінії дотику.

КПВВ «Золоте» відкрили у листопаді 2020 року. Повноцінна робота пункту пропуску блокується окупаційними адміністраціями.

Нагадаємо, що наприкінці 2020 року Уряд визначив ДП «Реінтеграція та відновлення» відповідальним за облаштування, утримання та обслуговування КПВВ та прилеглі до них території. Оновлені сервісні зони на КПВВ «Щастя» та КПВВ «Новотроїцьке» стали єдиним стандартом модернізації для усіх інших пунктів.