burger

Затверджено ще один інфраструктурний проєкт в рамках програми Danida Business Finance в Україні

Опубліковано 28 Грудня 2021 року, о 13:19

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України затвердило третій інфраструктурний проєкт, який підлягатиме фінансуванню згідно з Рамковою угодою між Урядом України та Урядом Королівства Данія в рамках програми Danida Business Finance в Україні. Відбір триває з вересня 2021 року.

Обраний проєкт впроваджуватиметься у Харківській області. Він передбачає реконструкцію існуючої котельні з перекладкою магістральних та внутрішньо квартальних мереж теплопостачання у Роганській селищній територіальній громаді Харківського району Харківської області (Комунальне підприємство «Теплові мережі Роганської селищної ради»).

Раніше у грудні були обрані та затверджені перші два інфраструктурні проєкти програми. Обидва реалізовуватимуться у Миколаївській області.

Довідково. Danida Business Finance – програма, що реалізується Королівством Данія, спрямована на вирішення муніципальних інфраструктурних проблем та передбачає надання безвідсоткових позик зі строком погашення до 10 років. Мінімальна вартість таких проєктів – 13,5 млн євро, максимальна – від 100 млн євро.

Порядок відбору проєктів, пов’язаних з реінтеграцією тимчасово окупованих територій України та розвитком інфраструктури прилеглих до них територій, які підлягають фінансуванню, затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 705 від 7 липня 2021 року.