burger

Ірина Верещук: за 3 квітня евакуйовано майже 2,7 тисяч людей

Опубліковано 3 Квітня 2022 року, о 17:51

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук доповіла про результати роботи гуманітарних коридорів за неділю, 3 квітня.

За її даними, по гуманітарних коридорах з Маріуполя  та Бердянська за сьогодні на власному транспорті до Запоріжжя доїхали 469 маріупольців.

Зараз проходять останній блокпост окупаційних військ у місті Василівка 10 автобусів, які евакуювали сьогодні з Бердянська 408 маріупольців.

«Вдалося пройти блокпости колоні автобусів, які зі вчорашнього дня утримувалися російськими військовими – вони везуть понад 350 людей з Маріуполя та Бердянська»,- розповіла Ірина Верещук.

До Мангуша доїхали також 7 автобусів у супроводі делегації Міжнародного комітету Червоного хреста. Їм рф погодила можливість заїзду в Маріуполь ще 1 квітня. Наразі ведуться перемовини, щоб вони завтра продовжили рух до Маріуполя, уточнила Віцепрем’єр-міністр.

З міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне та Кремінна в Луганській області евакуйовано майже 1,5 тисяч мешканців. Це було непросто. Адже – незважаючи на домовленості – окупанти систематично порушували режим тиші під час проведення евакуації в Луганській області, констатувала посадовиця.