burger

Мінреінтеграції: 14 – 20 листопада – найважливіше за тиждень

Опубліковано 20 Листопада 2022 року, о 16:30
  • У звільненому Херсоні розпочали роботу державні  ПриватБанк та Ощадбанк, відділення  Укрпошти та медичні установи. Почались виплати пенсій та соціальної допомоги.
  • На  пресбрифінгу в Медіацентрі «Україна» Віцепрем’єрка Ірина Верещук повідомила,  що Уряд розробив план дій з відновлення деокупованих територій. В ньому міститься 168 заходів. Проєкт плану, як очікується, буде ухвалений та опублікований вже найближчим часом.
  • В межах спільного проєкту Мінреінтеграції та ЮНІСЕФ розпочалась доставка комплектів зимового одягу для дітей внутрішніх переселенців і жителів прифронтових, а також щойно звільнених територій. Одяг розрахований на різний дитячий вік – на немовлят та на малечу від 2 до 14 років – і виготовляється на одній з київських фабрик.
  • Триває спільна гуманітарна операція Мінреінтеграції та Всесвітньої продовольчої програми ООН. Заклади, де розміщуються евакуйовані маломобільні ВПО, отримують продукти на всю зиму. Вже доставлено в різні регіони понад 100 тонн продуктів для близько 5 тисяч громадян у майже 150 спеціалізованих установ.
  • Уряд виділив 100 млн гривень на відновлення критичної та соціальної інфраструктури Херсону. Кошти з резервного фонду держбюджету будуть спрямовані, зокрема, на обстеження пошкоджених та демонтаж зруйнованих споруд, поточний ремонт вікон, дверей, фасадів, покрівель, закупку будматеріалів, полагодження зовнішніх і внутрішніх мереж та систем тепло-, газо-, електро-, водопостачання й опалення.
  • Команда Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єр-міністром України Іриною Верещук побувала з робочим візитом у звільненому Херсоні та у Миколаєві. Урядовці поспілкувались з жителями та місцевою владою, з’ясували невідкладні потреби та визначились з алгоритмом відновлення регіонів.