burger

Мінреінтеграції провело тренінг з мінної безпеки у дитячому центрі «Артек»

Опубліковано 21 Грудня 2021 року, о 14:45

Представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з державним підприємством «Реінтеграція та відновлення» відвідали Міжнародний дитячий центр «Артек» у Києві.

Під час візиту представники Мінреінтеграції та ДП «Реінтеграція та відновлення» провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з презентаційними та тематичними матеріалами щодо правил поведінки в ситуаціях, пов’язаних з мінами та іншими вибухонебезпечними предметами. Слухачами стали юнаки та дівчата, в тому числі з Донецької та Луганської областей.

Діти також поділились з працівниками Мінреінтеграції своїми історіями, як правило, про вибухонебезпечні залишки минулих воєн, які досі виявляють по всій території України. При цьому, не всі діти знали, як правильно поводитися при зустрічі із такою небезпечною «знахідкою», а зазначені заходи з інформування від Мінреінтеграції покликані убезпечити життя та здоров’я дітей.

Наприкінці візиту кожний юний слухач отримав навчальний посібник-комікс «Мінна безпека Не без Пека». А також, з нагоди Дня Святого Миколая дитячому центру «Артек» передали подарунки від Міністерства.

Мінреінтеграції наголошує на важливості дотримання правил поведінки у разі виявлення мін або інших вибухонебезпечних предметів та завжди бути пильними, у тому числі під час зимових свят.

Нагадаємо, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України регулярно проводить тренінги та лекції стосовно правил поводження із мінами та вибухонебезпечними предметами. Зокрема, протягом першого півріччя 2021 року такі заходи відбулися у 18 територіальних громадах Донецької та Луганської областей.

Крім того, лише від початку грудня необхідні навички та знання передали учням столичної школи №102, ліцею у Кремінній на Луганщині, а учні закладів освіти Вугледарської територіальної громади на Донеччині отримали від Мінреінтеграції спеціальні навчальні посібники.