burger

Мінреінтеграції: 24-30 жовтня – найважливіше за тиждень

Опубліковано 30 Жовтня 2022 року, о 18:41

= Мінреінтеграції залучає міжнародні організації для облаштування на звільнених територіях пунктів обігріву – як стаціонарних, так і мобільних. Стаціонарні з’являться у приміщеннях вцілілих шкіл, адмінбудівель, лікарень тощо – для мешканців, житло яких зруйноване. Очікується також поява мобільних пунктів обігріву, де можна буде зігрітися, підзарядити телефони та поїсти. Своєю чергою Укрзалізниця облаштовує точки обігріву на території понад 30 вокзалів, які зустрічають переселенців.

= Звільненим з полону українцям гарантуються  соцзахист і підтримка. Йдеться, зокрема, про організацію процесу їх зустрічі, поновлення особистих документів, забезпечення речами першої потреби, медичним і правовим супроводом тощо. Координуватиме усі заходи ДП «Український національний центр розбудови миру», що виконує функції НІБ. Відповідну постанову, ініціатором якої виступило Мінреінтеграції, днями ухвалив Уряд.

= Запрацювали ще два Координаційні центри Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти

– у Кропивницькому та Кривому Розі. Тепер в Україні вже діють 14 таких центрів: на Київщині, Дніпропетровщині, Львівщині, Рівненщині, Тернопільщині, Івано-Франківщині, Миколаївщині, Вінниччині, Хмельниччині, Сумщині, Одещині, у Кропивницькому, Кривому Розі та в Запорізькій області.

= Кафедральний собор святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги передано  з власності АРК у державну власність України. Постанову ухвалив Уряд на виконання рішення Парламенту. Собор буде переданий у безоплатне користування Кримської єпархії ПЦУ, а після деокупації півострова повернеться у власність церкви. Це захистить порушені права громади ПЦУ на Кримському півострові.

= Найближчим часом планують відновити процедуру продовження закордонних паспортів українців консульськими установами України. Такою є ініціатива МЗС, ДМС і Мінреінтеграції. Наразі МЗС готує проєкт відповідної постанови. Це дозволить нашим громадянам, термін дії паспортів яких закінчується, продовжити їх за кордоном безоплатно.