burger

Мінреінтеграції провело серію лекцій щодо правил мінної безпеки для школярів на Луганщині

Опубліковано 24 Грудня 2021 року, о 13:25

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України організувало інформаційно-роз’яснювальні заходи з правил мінної безпеки в населених пунктах Лисичанської територіальної громади, а також у Дитячому реабілітаційному центрі «Лелека» в м Попасна.

Працівники Директорату реінтеграції та гуманітарного розмінування Мінреінтеграції відвідали заклади середньої освіти у чотирьох селищах Лисичанської територіальної громади: смт Білогорівка, с. Лисичанський, смт Вовчоярівка, смт Мирна Долина, а також Дитячий реабілітаційний центр «Лелека» у м. Попасна.

Слухачами інформаційно-роз’яснювальних лекцій про правила безпечної поведінки в ситуаціях, пов’язаних з мінами та іншими вибухонебезпечними предметами стали учні 5-9 класів. На жаль, діти не завжди дотримуються цих правил безпечної поведінки, на що і звернули увагу працівники Мінреінтеграції. Саме тому важливо, аби під час роботи з учнями правильно сформувати у них механізм поведінки в ситуаціях пов’язаних з вибухонебезпечними предметами, щоб запобігти в подальшому нещасних випадків.

Під час заходів використовувалися навчальні матеріали, схвалені Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти та науки України. По завершенні лекцій працівники Мінреінтеграції передали ці тематичні матеріали для подальшого поширення у школах.  Це має допомогти ефективнішому засвоєнню правил безпечної поведінки при виявленні вибухонебезпечного предмета.

Нагадаємо, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України регулярно проводить тренінги та лекції стосовно правил поводження із мінами та вибухонебезпечними предметами. Зокрема, протягом першого півріччя 2021 року такі заходи відбулися у 18 територіальних громадах Донецької та Луганської областей.

Крім того, лише від початку грудня необхідні навички та знання передали учням столичної школи №102, ліцею «Артек», ліцею у Кремінній на Луганщині, а учні закладів освіти Вугледарської територіальної громади на Донеччині отримали від Мінреінтеграції спеціальні навчальні посібники.